Nieuws

2014-10-13    Innovatie als essentie

De referentie op het vlak van riolering en afwatering? Stradus Aqua. Het toonaangevend bedrijf met vestigingen in Genk, Neeroeteren en Ravels is onbetwist marktleider op vlak van rioleringssystemen in België. Sinds 2012 zet het bedrijf ook sterk in op nieuwe producten en markten. “Dankzij investeringen en innovatie willen we een one- stop-shop worden”, zegt Managing Director Peter Beyens.
2014-05-28    Stradus Aqua verzorgt lijnafwatering kantoorgebouw Leefmilieu Brussel
Duurzaamheid en leefmilieu zijn thema's die perfect hand in hand gaan. Net daarom koost het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) er vorig jaar voor om haar kantoren onder te brengen in een nieuw passiefgebouw op de site van Tour & Taxis. Het gaat om een prestigieus project, want het passief kantoorgebouw is met een oppervlakte van 16.250 m2 meteen het grootste in België en het tweede grootste in Europa. Ook Stradus Aqua leverde een belangrijke bijdrage; de onderneming stond in voor de lijnafwatering rond het gebouw en slaagde er in om alle gemaakte afspraken te respecteren.


2012-04-23    ECOH: Lancering milieuvriendelijk geproduceerd gamma kolken en putafdekkingen
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Stradus Aqua. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een milieuvriendelijk alternatief voor de wegenisproducten zoals gietijzeren kolken en putafdekkingen. Stradus Aqua is als betonproducent voor rioleringsproducten een samenwerkingsverband aangegaan met een gieterij die onze opvattingen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen deelt.


2012-04-23    Verbeterd doorstroomprofiel inspectieputten
Naast de productie van aardvochtige inspectieputten, ontwikkelde Stradus Aqua in overleg met netbeheerder Infrax een verbeterde uitvoering inspectieputten in zelfverdichtend beton (ZVB putten). Infrax gaf hierbij aan dat het bordes op volle buishoogte zou moeten liggen in plaats van op halve buishoogte, tot diameter 300. Wanneer het bordes op buishoogte ligt, voorkomt dit dichtslibben en het ophopen van vuil bij afvalwater (DWA).


2012-04-23    Branding: kent u het complete AquaWay® en AquaGate® gamma al?
Naast deskundige marktleider op het gebied van rioleringssystemen, is Stradus Aqua ook een toonaangevende specialist voor afwatering en waterbehandeling. Onder de merken AQUAWAY® (producten voor waterafvoer) en AQUAGATE® (toegangssystemen tot onderliggende rioolschachten) bieden wij een breed gamma aan beton-gietijzer producten ...


© 2013 STRADUS AQUA NV | disclaimer | sitemap