Terug

ECOH: Lancering milieuvriendelijk geproduceerde kolken en putafdekkingen

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Stradus Aqua. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een milieuvriendelijk alternatief voor de wegenisproducten zoals gietijzeren kolken en putafdekkingen. Stradus Aqua is als betonproducent voor rioleringsproducten een samenwerkingsverband aangegaan met een gieterij die onze opvattingen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen deelt. De gieterij beschikt over een eigen hydrokrachtcentrale. Dit heeft niet alleen het voordeel van recycling van oud ijzer voor de productie van gietijzer, maar ook dat het smeltproces en de daarvoor benodigde energie uiterst milieuvriendelijk wordt opgewekt. De hydrokracht is een natuurlijke energiebron die ervoor zorgt dat er een miniem percentage CO₂ vrijkomt en dat is natuurlijk één van onze doelstellingen als het gaat om duurzaamheid.

Doordat de CO₂ uitstoot voor het energiegebruik ten behoeve van het productieproces nihil is, dankzij het gebruik van een hydrokrachtcentrale, tellen alleen het gebruik van olie en propaangas in de gieterij mee in de totale CO₂ productie uitstoot. Ter voorbeeld nemen we een gietijzeren putdeksel en rand met een gezamenlijk gewicht van 100 kg*: 

Productie 5,41 kg CO₂
Transport gieterij-Stradus Aqua site 6,62 kg CO₂ 

Cijfers van de Zweedse Federatie Gieterijen laten zien dat de top 10 gieterijen in Europa, die smelten met behulp van een koepeloven, een gemiddelde uitstoot hebben van 330 kg CO₂ per ton gesmolten ijzer. Dit is dus maar liefst 6 maal zoveel als de uitstoot van ECOH (54,1 kg CO₂ per ton).


De naam van onze duurzaam geproduceerde lijn gietijzeren kolken en putafdekkingen is ECOH.
Steeds wanneer u het bijbehorende ECOH logo-stempel ziet, weet u dat het gaat om producten met een extreem lage carbon footprint gaat. ECO staat uiteraard voor Ecologisch en de toevoegde H laat zien dat dit gerealiseerd is dankzij Hydrokracht.
Naast duurzaam zijn deze putafdekkingen en kolken natuurlijk ook kwalitatief zeer hoogwaardig. De producten binnen deze lijn zijn allen BENOR gecertificeerd. 


 ECOH kolken maken deel uit van het gamma aan afwateringsproducten dat Stradus Aqua aanbiedt onder de merknaam AQUAWAY®. Hieronder vallen bijv. ook goten, rioleringsbuizen, inspectieputten, duikerelementen en maatwerk. 

 Kijk voor gedetailleerde informatie en product specificaties op onze website http://www.stradusaqua.be/

© 2013 STRADUS AQUA NV | disclaimer | sitemap