Terug

Verbeterd doorstroomprofiel inspectieputten

Naast de productie van aardvochtige inspectieputten, ontwikkelde Stradus Aqua in overleg met netbeheerder Infrax een verbeterde uitvoering inspectieputten in zelfverdichtend beton (ZVB putten). Infrax gaf hierbij aan dat het bordes op volle buishoogte zou moeten liggen in plaats van op halve buishoogte, tot diameter 300. Wanneer het bordes op buishoogte ligt, voorkomt dit dichtslibben en het ophopen van vuil bij afvalwater (DWA).

Naast bovengenoemd aspect, zijn er nog meer bijkomende voordelen: 
  • Door het vloeiende verloop, is minder reiniging nodig en dus lagere kosten 
  • Visueel is de afwerking gladder dan bij aardvochtig beton 
  • Maatvast (betere afdichting tussen schacht/dekplaat en de put zelf) 
  • De sterkte van de put is nog beter

Het gamma aan zelfverdichtende inspectieputten met verbeterde doorstroomprofielen loopt van inwendig 640 mm tot 1490 mm (steeds 50 mm oplopend), met aansluitingen tot 600 mm. Grotere maten inspectieputten maakt Stradus Aqua op haar productievestiging te Genk.

Vooralsnog blijft de productie van aardvochtige inspectieputten en ZVB putten beiden doorlopen. De put incl. doorstroomprofielen is monolitisch gegoten. Qua doorstroomprofielen is in principe alles mogelijk.

Speciaal voor gresaansluitingen kunnen we (optioneel) BKK instortringen toepassen. Voordeel hierbij is dat er minder kans is op lekkages ten opzichte van een GE-stuk of gresdichting. Tevens oogt het visueel beter doordat alles in één keer ingestort kan worden.

Voor aanvullende informatie kunt u altijd contact opnemen met afdeling verkoop via info@stradusaqua.be.


© 2013 STRADUS AQUA NV | disclaimer | sitemap