Innovatie als essentie

De referentie op het vlak van riolering en afwatering? Stradus Aqua. Het toonaangevend bedrijf met vestigingen in Genk, Neeroeteren en Ravels is onbetwist marktleider op vlak van rioleringssystemen in België. Sinds 2012 zet het bedrijf ook sterk in op nieuwe producten en markten. “Dankzij investeringen en innovatie willen we een one- stop-shop worden”, zegt Managing Director Peter Beyens.

In 2005 smolten de familiebedrijven Klaps Beton uit Neeroeteren, Welckenhuyzen uit Genk en Savelkouls uit Ravels samen tot Stradus Aqua, een onderdeel van de internationale groep CRH. “Stradus Aqua is goed voor ongeveer één derde van de rioleringssystemen in België. Maar dat wil niet zeggen dat we ter plaatse moeten blijven trappelen. Dankzij nieuwe producten willen we totaaloplossingen op maat aanbieden en nieuwe afzetmarkten veroveren”, zegt Peter Beyens. “We focussen daarom ook op afwatering, putafdekkingen en olie- en vetafscheiders voor de industrie, lucht- en zeehavens en containerterminals.”

 

Nieuwe productreeksen

Dankzij een sterke technische expertise hebben de ingenieurs van Stradus Aqua de afgelopen jaren heel wat nieuwe producten kunnen lanceren. “Voor afwatering hebben we de AquaWay-reeks in het leven geroepen. Hierin zitten een waslijst putten en kolken voor verschillende toepassingen. Met AquaGate hebben we onze eigen lijn gietijzeren putafdekkingen en onder de naam EKOTEK introduceren we olie- en vetafscheiders en slibvangers voor onder andere de horeca en tankstations”, verduidelijkt Beyens. “Het A11-project, de nieuwe snelweg tus- sen Brugge en Knokke, is dan ook een mooie referentie. In samenwerking met infrastructuuraannemer Aclagro uit Gent zullen we hier instaan voor de volledige riolering, afwatering, putafdekkingen en afscheiders."

Blijven investeren

Sinds 2012 werkt Stradus Aqua met zelfverdichtend beton voor alle putten, kokers en kopmuren. “Een bewijs dat we continu blijven innoveren en snel inspelen op de marktvraag. Dit zelfverdichtend beton moet niet meer getrild worden en zorgt voor gladde stroomprofielen in de putten. Ook onze kokers en kopmuren ogen gladder en zijn maatvaster dan de getrilde versie uit het verleden”, zegt Peter Beyens. “Wie wil innoveren, moet ook durven investeren. Onlangs hebben we een gloednieuwe produc- tiehal neergezet in Neeroeteren om onze groei in prefab maatwerk verder uit te bouwen. Binnen de CRH groep worden er jaarlijks forse investeringsbudgetten ter beschikking gesteld om innovatie en groei te ondersteunen.

Niet enkel leverancier

Stradus Aqua wapent zich voor de toekomst door een totaalpakket aan te bieden, snel in te spelen op eventuele marktwijzigingen en te investeren in personeelsopleidingen. “Het is immers onze ambitie om niet enkel een leverancier maar ook een partner te zijn”, zegt Peter Beyens.

 

 

© 2013 STRADUS AQUA NV | disclaimer | sitemap