MVO

In tijden waarin duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steeds belangrijker worden, streven wij uiteraard naar permanente verbetering van onze eigen milieuprestaties. Het is één van de doelstellingen van Tubobel Aqua onze koolstofdioxide voetafdruk* (carbon footprint) te herleiden tot een minimum. De reductie van de CO2 uitstoot is ook in ons aankoopbeleid, namelijk bij de keuze van onze leveranciers, een belangrijke factor.

ECOH

ECOH logoVandaar dat wij ervoor gekozen hebben onze klanten een milieuvriendelijk alternatief te bieden voor de wegenisproducten zoals gietijzeren kolken en putafdekkingen. Tubobel Aqua is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met een gieterij die beschikt over een eigen hydrokrachtcentrale. Dit heeft niet alleen het voordeel van recycling van oud ijzer voor de productie van gietijzer, maar ook dat het smeltproces en de daarvoor benodigde energie uiterst milieuvriendelijk wordt opgewekt. De natuurlijke energiebron zorgt ervoor dat er slechts een minimaal percentage CO2 vrijkomt.

Duurzaam beton

Daarnaast is het ook onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de natuurlijke grondstoffen om op deze manier de leefomgeving zo min mogelijk te belasten. Betonproducten zijn in vele gevallen de meest duurzame oplossing. Ze zijn gemaakt uit lokale ontgonnen grondstoffen waardoor de aanlevercyclus zo kort mogelijk is en er zo weinig mogelijk invloed op het milieu is. Alle gebruikte grondstoffen zijn in overvloed aanwezig waardoor er geen schaarste kan optreden. Deze grondstoffen kunnen eveneens vervangen worden door gerecycleerde aggregaten en cementvervangers. De producten hebben een levenstijd van 100+ jaren en kunnen volledig gerecycleerd worden.

* De voetafdruk is een maatstaf die de invloed van menselijke activiteit op het milieu meet in de hoeveelheid broeikasgassen (koolstofdioxide). 

© 2013 STRADUS AQUA NV | disclaimer | sitemap